Gyorsan megvan, és nem lesz a lakás tele az olajos szaggal. Én ezután csak így csinálom a rántott húst (már a fasírtot is így sütöttem, nagyon finom lett).

Hozzávalók

  • 1.20 kg-os csirke,
  • 2 tojás,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • 1 evőkanál olaj,
  • só.

Elkészítés

A csirkét a szokott módon feldaraboljuk, megsózzuk és a szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tűzálló tálat vagy zománcos tepsit vékonyan kiolajozzuk, ráfektetjük a bundázott húsdarabokat és forró sütűbe tesszük. 180-200 fokon 45 percig sütjük (közepes lángon), míg szép ropogós világosbarna nem lesz. Nemcsak az olajban való sütést takarítjuk meg, de kellemesebb ízű lesz a hús. Lényegesen finomabb lesz a vártnál!
Forrás: ketkes.com

Megjegyzés küldése

 
Top