Ízletes étel, ami pikk-pakk elkészül, ünnepi ebédekre is csodás választás!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál tárkony
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • olaj

A panírhoz:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítése:

A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket egy tálba tesszük, összegyúrjuk. A masszából kisebb gombócokat formálunk és a közepükbe egy-egy darab sajtot nyomunk. A tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, ha nem elég sűrű, még egy keveset adhatunk hozzá, majd fűszerezzük. A megtöltött húsgolyókat beleforgatjuk a panír masszába és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés küldése

 
Top