Hozzávalók:

4 db natúr joghurt 150 g-os

2,5-3 dl habtejszín (meggle vagy hullala is lehet)


12 evőkanál cukor

1 cs HR étkezési zselatin 20g

gyümölcs tetszés szerint

A joghurtba tesszük a cukrot,zselatint és langyosra melegítjük,hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni) A habtejszínt keményre verjük. (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem,mert keményebb lesz tőle) Összeforgatjuk a joghurttal. Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját díszíteni, rátenni a joghurtot gyümölcsöt ,joghurt gyümölcs míg el nem fogy a joghurt. Hűtőbe tesszük dermedésig. Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Megdermedt tálcára borítjuk.
Kiss Imréné Magdika receptje

Megjegyzés küldése

 
Top