A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom,
ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira
laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-)
Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez:
- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez:
- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra
vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére
halmozzuk. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az
előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.
Az olajat alá öntjük, és a tepsit
letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a
hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! :-)
Jó étvágyat kívánunk! :-)
Forrás: eztfaldfel.blogspot.hu
Megjegyzés küldése