1 citromból nyert citromlé (kb egy negyed bögrényi)
4 db tojás
115 g finomliszt
150 g cukor
125 g vaj
4 dl tej
elkészítés
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük.
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a felolvasztott, majd langyosra hűtött vajat és a citromlevet, 1-2 percig keverjük.
Mehet hozzá a liszt, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
Lassan öntsük hozzá a tejet, és jól keverjük el.
A tojásfehérjét 3 adagban keverjük hozzá. Legyünk óvatosak, nem
szabad teljesen összetörni, akkor jó, mikor még vannak kis tojásfehérje
darabok a krémben.
Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig 220 fokon, majd
vegyük le a hőfokot 160-ra. 1 óra után nézzük meg, hogy áll -
tűpróbával. Ha még nincs kész, de a teteje pirulna, takarjuk le
alufóliával. Akkor jó, ha a teteje szilárd, az alja szintén, de középen
még krémes.
Várjuk meg, míg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.
Megjegyzés küldése