hozzávalók / 8 adag

  • 1 citromból nyert citromlé (kb egy negyed bögrényi)
  • 4 db tojás
  • 115 g finomliszt
  • 150 g cukor
  • 125 g vaj
  • 4 dl tej

elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehéredésig keverjük.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott, majd langyosra hűtött vajat és a citromlevet, 1-2 percig keverjük.
  4. Mehet hozzá a liszt, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
  5. Lassan öntsük hozzá a tejet, és jól keverjük el.
  6. A tojásfehérjét 3 adagban keverjük hozzá. Legyünk óvatosak, nem szabad teljesen összetörni, akkor jó, mikor még vannak kis tojásfehérje darabok a krémben.
  7. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig 220 fokon, majd vegyük le a hőfokot 160-ra. 1 óra után nézzük meg, hogy áll - tűpróbával. Ha még nincs kész, de a teteje pirulna, takarjuk le alufóliával. Akkor jó, ha a teteje szilárd, az alja szintén, de középen még krémes.
  8. Várjuk meg, míg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • költség: 1000 Ft

Megjegyzés küldése

 
Top