Hozzávalók:
  • 16 db babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek.porcukor
  • egy doboz mascarpone
  • 8 “kocka” 70%-os kakaótartalmú csoki
  • diónyi vaj
  • egy pohár ribizli- kimagozott meggy
  • 3-4 szem eper(most mirelit volt)
  • 2 dl feketekávé
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a tejszínt és habverővel félkeményre verjük,majd hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük. Végül belekavarjuk a szoba-hőmérsékletű mascarpone krémet.
Gőzre teszünk egy tálba csokit vajjal és felolvasztjuk
A kekszet összekeverjük a joghurttal, adunk hozzá egy kanálnyi olvasztott csokit, egy evőkanálnyi mascarponés habot.
Főzünk egy csésze fekete kávét.
8 db piskótákat beleforgatunk a kávéba és a jénai tál aljára rakjuk.
Erre ráteszünk a mascarponeból,majd rászórunk a ribizliből,meggyből
Beleforgatjuk a 8 db.piskótát,kirakjuk vele a tetejét.
Erre jöhet egy újabb réteg mascarpone krém, és a ribizli,valaminnt a magozott meggy.
A mirelit epret belemártjuk a csoki öntetbe és ezzel ki dísztétjük a süteményt. Végül a csoki öntettel meglocsoljuk a tetejét.
Citromfűvel díszítjük.
Forrás: blog.keva.hu

Megjegyzés küldése

 
Top