Hozzávalók
Tészta
150 g keksz
4 db Ferrero Rocher
50 g vaj, olvasztva (ha szükséges +20 g)
Töltelék
225 g krémsajt
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
250 ml tejszín
12 db Ferrero Rocher
Díszítés
100 g étcsokoládé (56%)
250 ml tejszín
A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a Ferrero Rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze. Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez.
A töltelék kb. ¾ részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat (lásd kép!) és fedjük be a maradék krémmel.
Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe.
100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.
Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt (150 ml), és verjük habosra. Töltsük habzsákba (1 cm-es, sima csőr) és díszítsük fel vele a tortát. Nyomjunk krémpöttyöket, majd egy kis kanál segítségével formázzuk meg (lásd kép!).
Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.
Tészta
150 g keksz
4 db Ferrero Rocher
50 g vaj, olvasztva (ha szükséges +20 g)
Töltelék
225 g krémsajt
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
250 ml tejszín
12 db Ferrero Rocher
Díszítés
100 g étcsokoládé (56%)
250 ml tejszín
A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a Ferrero Rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze. Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez.
A töltelék kb. ¾ részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat (lásd kép!) és fedjük be a maradék krémmel.
Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe.
100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.
Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt (150 ml), és verjük habosra. Töltsük habzsákba (1 cm-es, sima csőr) és díszítsük fel vele a tortát. Nyomjunk krémpöttyöket, majd egy kis kanál segítségével formázzuk meg (lásd kép!).
Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.
Forrás: www.metukimsheli.com
Megjegyzés küldése