A piskótához
- 3 db tojás (apró, "S"-es méretű)
- 2 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
- 2 púpos evőkanál kristálycukor
A krémhez
- 150 g mascarpone
- 2 púpos evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A bevonáshoz
- 1 evőkanál mogyorókrém (Nutella)
A díszítéshez
- 1 kávéskanál kakaópor - holland
- 1 evőkanál törökmogyoró
Leírás
Kezdő háziasszonyoknak is biztos siker ez a recept, mert könnyű elkészíteni. Az ízére pedig szintén biztos, hogy nem lesz panasz, hiszen ki ne szeretné a Nutellát?! :)Elkészítés
A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét habbá verjük a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük.
A felvert tojássárgájához adagoljuk a lisztet, és a fehérjehabot, miközben laza mozdulatokkal átkeverjük a tésztaalapot.
A
masszát egy sütőpapírral bélelt, 30x21 cm-es tepsibe simítjuk, és 190
C-on kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a piskótát,
hogy felvegye a tekercs alakot, így később nem fog elrepedezni.
A mascarponét, és a nutellát összekeverjük.
Megkenjük a krémmel a piskótát, és feltekerjük.
Körbekenjük Nutellával a tekercset
A tetejét pedig megszórjuk kakaóporral, és a tört mogyoróval.
A tetejét pedig megszórjuk kakaóporral, és a tört mogyoróval.
Egy órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megdermedjen, könnyebben szeletelhető legyen.
Megjegyzés küldése