Hozzávalók:
– 1 bögre búzadara
– 10 dkg vaj vagy margarin
– 3 pohár natúr joghurt (3*125 gr)
– 1 jó púpos bögre liszt
– 3 tojás
– háromnegyed bögre cukor
– háromnegyed csomag sütőpor
– 1-2 csomag vaníliás cukor
– gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon
lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 170 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megjegyzés küldése