Tészta:
  • 2 × 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 rumaroma
  • 1 csomag babapiskóta (250 g)
Krém:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
Hab:
  • 3 dl tejszín és 1 csomag habfixáló
  • vagy mindezek helyett 2,5 dl Hulala habtejszín
A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy kb. 20 × 30 cm-es tepsi aljára lenyomogatjuk. Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Rákenjük a tésztára a krém egyik felét. Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótákat, majd rákenjük a krém másik felét. Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd rákenjük a pudingos krém tetejére. Lehet díszíteni csokidarával, vagy tetszés szerint csokit reszelhetünk rá. Másnap a legjobb szeletelni, hogy a piskóta is átpuhuljon.
Nagyon finom!
Farkasné Joó Ibolya receptje.
 
Forrás: webcukraszda.hu

Megjegyzés küldése

 
Top