Hozzávalók: 7 db kemény,tojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel,
szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt,
3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.



A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük.Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához,hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, szardella pasztát, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.
Franciasaláta alapra helyezzük a töltelékkel lefelé. Ezután tartár mártással
leöntjük a töltött tojások tetejét úgy, hogy mindenütt befedje. Egyéni ízlés
szerint díszítjük, fóliával lefedve tálalásig hűtőbe tesszük.

Tartár mártás hozzávalói: tejföl, majonéz, mustár, citromlé, só, őrölt bors,
porcukor.
A majonézt tejföllel hígítom és hozzáadom a többi alkotó elemet.
Ne legyen túl híg a mártás, mert lefolyik a tojásokról!

Francia saláta hozzávalói: zöldborsó,sárgarépa,burgonya,csemege uborka,alma-tetszőleges mennyiségben és összetételben.
Az uborka kivételével a zöldségeket külön-külön megfőzzük, és ha kihűltek összekeverjük a tartár mártással.Ne felejtsünk el félretenni a mártásból, a tojások bevonásához


Megjegyzés küldése

 
Top