Ez
egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom
hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire
vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki
pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen
szeletelni.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően
A
vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a
kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük,
ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára
vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megjegyzés küldése