Hozzávalók két személyre:
3 ek. olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott kaprot, a 3 evőkanálnyi zabpelyhet.
Alaposan összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk nedves kézzel,majd zabkorpába forgatjuk.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Nagyon finom paradicsomsalátával :-).
Forrás: www.facebook.com
- 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
- 3 ek. zabpehely
- só ízlés szerint (egy mokkáskanálnyit használtam)
- 1 db. tojás
- 3 ek. reszelt trappista sajt
- 3 ek. zabkorpa
- egy csokor friss zöld kapor
3 ek. olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott kaprot, a 3 evőkanálnyi zabpelyhet.
Alaposan összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk nedves kézzel,majd zabkorpába forgatjuk.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Nagyon finom paradicsomsalátával :-).
Forrás: www.facebook.com
Megjegyzés küldése