Hozzávalók :
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, vargányával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt, zeller zöldet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. A dinsztelt gombát felaprítjuk és belekeverjük a masszába, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rajuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Legvégén kerül bele a felkockázott krumpli és készre főzzük a levesünket ,beletesszük a korpaciberét. Megszórjuk petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
Forrás: www.facebook.com
- 20 dkg sertés darált hús
- 2 evőkanál dinsztelt szegfűgomba(olajban,hagymán fonnyasztott)
- 20 dkg zöld bab
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- 10 dkg kelkáposzta
- 3-4 krumpli
- zöld lestyán,petrezselyemzöld, zeller zöld
- 2 db. paradicsom
- 1 db.paprika
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors,kis darab csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya
- 1 ek olívaolaj
- 1 tojás
- 3-4 ek.korpacibere(aki nem szereti kimaradhat)
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, vargányával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt, zeller zöldet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. A dinsztelt gombát felaprítjuk és belekeverjük a masszába, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rajuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Legvégén kerül bele a felkockázott krumpli és készre főzzük a levesünket ,beletesszük a korpaciberét. Megszórjuk petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
Forrás: www.facebook.com
Megjegyzés küldése