Hozzávalók 8 főre!
2 ek. lisztből olajjal rántás
Elkészítés:
- 1 kg disznócomb
- 1 kis darab füstölt csülök is mehet bele
- fél kg tarkabab egy éjszaka áztatva vagy, ha elfelejtettük (mint én), akkor aznap egy órát meleg vízben.
- 5 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szárított majoranna
- 1 ek. szárított petrezselyem
- 2 ek. házi ételízesítő
- 1 tk. szódabikarbóna (puffadás, szelek ellen?, esetleg hamarabb puhul a bab és hús)
- pirospaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
2 ek. lisztből olajjal rántás
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a húst, pirospaprikát, kinyomott fokhagymát, sót
és ezekből pörköltet készítünk. Ne legyen teljesen puha a hús mikor a
babot, karikára vágott sárgarépát, feldarabolt fehérrépát hozzátesszük,
majd felengedjük jól vízzel, annyival, hogy majd még a galuskát is bele
tudjuk szaggatni.
Beledobjuk a marhahúsleveskockát, petrezselymet, majorannát, kóstoljuk meg többször és ízesítsük saját szájízünk szerint.
Beledobjuk a marhahúsleveskockát, petrezselymet, majorannát, kóstoljuk meg többször és ízesítsük saját szájízünk szerint.
Forrás: barbikonyhaja.blogspot.hu
Megjegyzés küldése