Hozzávalók 8 főre!

  • 1 kg disznócomb
  • 1 kis darab füstölt csülök is mehet bele
  • fél kg tarkabab egy éjszaka áztatva vagy, ha elfelejtettük (mint én), akkor  aznap egy órát meleg vízben.
  • 5 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szárított majoranna
  • 1 ek. szárított petrezselyem
  • 2 ek. házi ételízesítő
  • 1 tk. szódabikarbóna (puffadás, szelek ellen?, esetleg hamarabb puhul a bab és hús)
  • pirospaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
Csipetkéhez 5 db tojás annyi liszttel elkeverve, ami nokedli lágyságú tésztát eredményez +  pici só.

2 ek. lisztből olajjal rántás
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst, pirospaprikát, kinyomott fokhagymát, sót és ezekből pörköltet készítünk. Ne legyen teljesen puha a hús mikor a babot, karikára vágott sárgarépát, feldarabolt fehérrépát hozzátesszük, majd felengedjük jól vízzel, annyival, hogy majd még a galuskát is bele tudjuk szaggatni.
Beledobjuk a marhahúsleveskockát, petrezselymet, majorannát, kóstoljuk meg többször és ízesítsük saját szájízünk szerint.

Megjegyzés küldése

 
Top