Ünnepi diós
A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél dl tej
A tésztalapok ízesítéséhez:
fél üvegnyi vérnarancs aroma
3 evőkanál darált dió
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
A krém ízesítéséhez:
fél citrom leve
2 evőkanál átszitált kakaópor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat kb. 20 × 30 cm-es téglalappá, és külön-külön megsütjük őket. Az aromával ízesítetthez kell még adni egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.
A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és kihűtött vaníliás pudingot. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe a citromlevet, a másik felébe a kakaóport tesszük.
A legalsó sárga lapra citromos krémet simítunk, rátesszük a rózsaszín lapot, erre a kakaós krém kerül, majd következik a diós lap, végezetül a tortabevonóval vonjuk be. Egy napra hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Nagyon finom, mutatós sütemény, megéri a ráfordított időt!
Egri Diána receptje
A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél dl tej
A tésztalapok ízesítéséhez:
fél üvegnyi vérnarancs aroma
3 evőkanál darált dió
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
A krém ízesítéséhez:
fél citrom leve
2 evőkanál átszitált kakaópor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat kb. 20 × 30 cm-es téglalappá, és külön-külön megsütjük őket. Az aromával ízesítetthez kell még adni egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.
A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és kihűtött vaníliás pudingot. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe a citromlevet, a másik felébe a kakaóport tesszük.
A legalsó sárga lapra citromos krémet simítunk, rátesszük a rózsaszín lapot, erre a kakaós krém kerül, majd következik a diós lap, végezetül a tortabevonóval vonjuk be. Egy napra hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Nagyon finom, mutatós sütemény, megéri a ráfordított időt!
Egri Diána receptje
Forrás: webcukraszda.hu
Megjegyzés küldése