Nagyon finom!!
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2 tojássárgája
- babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
Az áztatáshoz:
A
tojássárgákat és a búzadarát a cukorral főzzük fel a tejben, kihűtjük,
majd dolgozzuk össze a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd
reszeljünk bele fél tábla étcsokit, és óvatosan keverjük össze. Egy
jénai tál aljára sorakoztassuk le a rumos tejbe áztatott babapiskótákat,
erre simítsunk egy réteg grízes krémet, majd egy réteg csokis
tejszínhab következik. Ezután megint egy sor rumos-tejes babapiskóta,
grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. A tetejére reszeljük rá a
maradék fél tábla étcsokit.
Kiss Imréné Magdi receptje
Megjegyzés küldése