A babfőzelékek közül ez lett a kedvencem, nem kell rá sem rántás, sem habarás, mégis sűrű és nagyon finom!
Forrás: www.facebook.com
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 zöld paprika
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 kisebb zellergumó
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 60 dkg vörös bab (konzerv)
- 30 dkg füstölt sonka
- 1 teáskanál őrölt paprika
- negyed teáskanál cayenne bors
- negyed teáskanál kakukkfű
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A hagymát, a paprikát és a zellert apróra szeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a felszeletelt sonkát és fűszerezzük. Felöntjük vízzel, annyi elég ami ellepi és főzni kezdjük. Mikor megpuhult a sonka, a lecsöpögtetett babot is hozzáadjuk és lassú tűzön főzzük. Mikor kezdi elfőni a levét, megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával és fogyaszthatjuk is. Tejfölt kínálhatunk mellé.Forrás: www.facebook.com
Megjegyzés küldése