A sajtszósz olyan ízletessé teszi, hogy képtelenség eleget készíteni belőle!

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj

Aa szószhoz:

  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál tejföl
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.

Megjegyzés küldése

 
Top