Régóta tervezem a sajtos cukkini rúd elkészítését, ma nekiláttam.
Én parmezánnal készítettem és némi zabpelyhet is adtam hozzá,de nem
mesélem lássuk a receptet :-).
Hozzávalók:
A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk.Picit sózzuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,vajazzuk,megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojás fehérjét felhabosítjuk,csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat a cukkinin is van só!)
Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt,belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe,majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.
A sütőpapírra rakjuk, vigyázunk,hogy ne érjenek egymáshoz és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.
Nagyon jó köretként,de önálló ételként pld.egy joghurtos mártogatóssal is finom.
Esti nassolni valónak is kitűnő.
Hozzávalók:
- 1 db. cukkini
- 1 tojás fehérje
- 2-3 ek reszelt parmezán
- 1 ek. zabpehely
- zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
- só, ízlés szerint kakukkfű,
- egy tk. piros paprika
A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk.Picit sózzuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,vajazzuk,megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojás fehérjét felhabosítjuk,csipetnyi sót teszünk bele (vigyázat a cukkinin is van só!)
Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt,belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe,majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.
A sütőpapírra rakjuk, vigyázunk,hogy ne érjenek egymáshoz és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb 20-25 perc a sütési idő.
Nagyon jó köretként,de önálló ételként pld.egy joghurtos mártogatóssal is finom.
Esti nassolni valónak is kitűnő.
Forrás: blog.keva.hu
Megjegyzés küldése