Hozzávalók:
- 10 db tölteni való paprika
- 30 dkg darált hús,
- 1 csésze párolt rizs
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 3 szál apróra vágott petrezselyemzöld füstölt szalonna (lehet bacon is) hagyma paradicsom só, bors, reszelt sajt olaj
Elkészítése:
Húst összekeverjük a párolt rizzsel, 1 tojással, petrezselyemmel, sóval, borssal. Tepsi, vagy jénai alját kiolajozzuk, a hosszában kettévágott paprikákat megtöltjük a masszával és az edénybe fektetjük. Mindegyikre teszünk 1 karika hagymát, 1-1 szelet szalonnát,- paradicsomot. Rákanalazzuk a tejföllel elkevert tojás sárgáját, ha szükséges ízesítjük. Reszelt sajttal meghintve, közepesen meleg sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés küldése