- 4 szelet csont nélküli karaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 30 dkg csiperke
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kanál sűrített paradicsom vagy ketchup
- a panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át
teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk
mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük.
A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.
Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.
https://www.facebook.com/
Megjegyzés küldése