Én így készítettem:


Zsíron megpirítottam a tarhonyát és kevés vízzel felengedtem.
Zöldségeket tisztítottam és aprítottam. Karalábét és zellert, amit csíkokra vágtam. Először ezt dinszteltem a tarhonyával tovább. Ezt követően fehér- és sárgarépát, amit karikára vágtam. Ez is ment a többi zöldséghez.
Elkészítettem még pár rózsa, brokkolit és karfiolt és néhány burgonyát kockára vágva. A füstölt kolbászt is szeleteltem.
A tarhonyával párolódó zöldségeket (korábban lefagyasztott és kiengedett – de lehet kockából készített is-) felengedtem a leves mennyiségének megfelelő húslével. Sóztam, borsoztam, pici őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával, ízesítettem. Amikor forrni kezdett, hozzáadtam a brokkolit, karfiolt, burgonyát és kolbászt. Ezek puhulásáig főztem tovább, addigra a tarhonya is megpuhult.
Nagyon tartalmas, ízletes leves készült.

Jó étvágyat!

Szepesi Ágnes receptje

Megjegyzés küldése

 
Top