Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a sütit, hiszen nincs vele sok gond, mégis garantáltan be lehet érte zsebelni az elismerést :-)

Hozzávalók:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 3,5 dl habtejszín
  • 400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér
Bevonat:
  • 45 g vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 45 g kakaópor
  • 150 g porcukor
Elkészítés:
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.
Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.
A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.
Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.
Bevonat:
Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Forrás: ketkes.com

Megjegyzés küldése

 
Top