Hozzávalók 4 főre 70 dkg cukkini (reszelve)
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 1 vöröshagyma
» 2 tojás
» 15 dkg sajt
» 1 cs bacon (20 dkg-os)
» só
» ételízesítő
» őrölt fehér bors
» szerecsendió
» 4 főtt tojás
» 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk.
Négy tojást főzzünk keményre, majd tegyük félre.
Tegyük bele egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezután dolgozzuk alaposan össze, majd adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is.
Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapogassuk el. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával.
Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megjegyzés küldése