Hozzávalók 4 főre   70 dkg cukkini (reszelve) » 15 dkg zsemlemorzsa » 3-4 gerezd fokhagyma » 1 vöröshagyma » 2 tojás » 15 dkg sajt » 1 cs bacon (20 dkg-os) » só » ételízesítő » őrölt fehér bors » szerecsendió » 4 főtt tojás » 2-3 ek olívaolaj


Elkészítés:
 A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk. Négy tojást főzzünk keményre, majd tegyük félre. Tegyük bele egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezután dolgozzuk alaposan össze, majd adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is. Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapogassuk el. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával. Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. (Bármilyen olajjal meglocsolhatjuk) Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés küldése

 
Top