Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
6 tojás fehérje,
6 evőkanál porcukor,
6-7 evőkanál darált pörkölt mogyoró,
1 kávés kanál őrölt fahéj.

I.krém hozzávalói:
6 tojás sárgája,
2 csomag vaníliás cukor,
2 csomag vaníliás főző puding,
6 dl tej,
15-20 dkg cukor,
30-35 dkg vaj vagy margarin /én kocka margarint használok /

II.krém hozzávalói:
0,5 l tartós tejszín,
1 csomag habfixáló

Elkészítés:
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a fahéjjal elkevert mogyorót, majd egy sütőpapírral bélelt 26×32-s tepsibe az 1/3 részét belekenjük és forró sütőben megsütjük / inkább szárítjuk /. Ugyanígy járunk el a fennmaradó tésztával, tehát összesen 3 lapunk lesz. Hagyjuk őket kihűlni.
A pudingot felfőzzük a vaníliás cukorral, tojás sárgával kikevert tejjel és hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt főzött krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás: a tésztákról óvatosan egy éles kés segítségével leszedjük a papírt. Vigyázzunk, mert elég törékeny a tészta.
Tálcára téve az egyik lapra halmozzuk a vaníliás krémet, egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ennek tetejére kenjük a tejszínt és beborítjuk a harmadik lappal.
Egy két órára a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd tetszés szerint kockára, szeletre vágva szervírozzuk


Megjegyzés küldése

 
Top