Hozzávalók a piskótához:
25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek. forró víz
1 csg sütőpor

A krémhez:
4 dl tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 vaníliás cukor
25 dkg vaj
A piskóta lekenéséhez:
20 ml rumos tej

A mázhoz:
15 dkg csokoládé
1 ek. olaj

Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojássárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek. forró vizet.
Jól kidolgoztam.
A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan bele kevertem.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a tésztamasszát bele öntöttem,elsimítottam.
180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem kb. 25 perc alatt.

A krém készítése:
A tejet,lisztet a cukrokkal simára keverjük,sűrűre felfőzzük.
Kihűlve kihabosítjuk a vajjal.
A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel.
A kihűlt piskótára kenjük,csokoládémázzal bevonjuk.
A csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam,simára kevertem.
Anyósom receptje volt


Megjegyzés küldése

 
Top