Ünnepi diós

A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
fél dl tej

A tésztalapok ízesítéséhez:

fél üvegnyi vérnarancs aroma
3 evőkanál darált dió

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor

A krém ízesítéséhez:

fél citrom leve
2 evőkanál átszitált kakaópor

A tetejére:

10 dkg tortabevonó

A tészta alapanyagait összedolgozzuk és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat kb. 20 × 30 cm-es téglalappá, és külön-külön megsütjük őket. Az aromával ízesítetthez kell még adni egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.

A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és kihűtött vaníliás pudingot. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe a citromlevet, a másik felébe a kakaóport tesszük.

A legalsó sárga lapra citromos krémet simítunk, rátesszük a rózsaszín lapot, erre a kakaós krém kerül, majd következik a diós lap, végezetül a tortabevonóval vonjuk be. Egy napra hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Nagyon finom, mutatós sütemény, megéri a ráfordított időt!

Egri Diána receptje

Forrás: webcukraszda.hu

Megjegyzés küldése

 
Top