50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej

A krémhez

5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére

10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés

A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk. Előmelegített sütőben kb.
180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a lisztet először 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük.
Utána ezt a főzött krémet kihűtjük.
Addig a Ramát a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt krémhez hozzáadjuk.
Elfelezzük, és az egyik felébe egy citrom levét és reszelt héját keverjük, a másik felébe pedig kakaóport ,és a csokoládét felolvasztva,kihűtve hozzá adjuk.
Az első lapra rásimítjuk a kakaós krémet, rátesszük a következő lapot. Arra a citromos krémet kenjük, ráhelyezzük a harmadik, utolsó lapot.
Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, elvegyítjük az olajjal, és bevonjuk vele a süteményt.
Másfél adagban készítettem,nagy gáztepsi hátán sütöttem a lapokat,a krémet is másfél adagban készítettem.


Megjegyzés küldése

 
Top