Nagyon finom!!
  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
Az áztatáshoz:
  • kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat és a búzadarát a cukorral főzzük fel a tejben, kihűtjük, majd dolgozzuk össze a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, és óvatosan keverjük össze. Egy jénai tál aljára sorakoztassuk le a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre simítsunk egy réteg grízes krémet, majd egy réteg csokis tejszínhab következik. Ezután megint egy sor rumos-tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. A tetejére reszeljük rá a maradék fél tábla étcsokit.
Kiss Imréné Magdi receptje

Megjegyzés küldése

 
Top