A tészta hozzávalói:
40 dkg finomliszt
1 kis kanál cukor
2,5 dl langyos tej
1 dl étolaj
2,5 deka élesztő
A töltelék hozzávalói:
15 dkg margarin kicsit felolvasztva
2 tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
napraforgómag
A tészta lekenéséhez:
1 db felvert tojás


Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral, fele tejjel felfuttatom.
Amikor megkelt, hozzáadom a liszthez és a többi hozzávalóval keverőtálban géppel bedagasztom.
A tésztát két felé veszem és letakarom egy fél órát kelesztem.
Amikor megkelt ,3-4 mm-es téglalap alakúra kinyújtom a tésztát .
A margarint kikeverem, hozzáadom a tojásokat és a sót.
A tésztára rákenem, rászórom a reszelt sajtot .Feltekerem az egészet mint a roládokat , és kb 1 cm-es kis darabokra vágom . A mikor felvágom a tetejét 1 db felvert tojással lekenem , majd egymásra teszem a felvágott szeleteket ,sajttal és sózott pirított napraforgómaggal megszórtam .190 fokon szép világos barnára megsütöm
Domján Mária receptje

Megjegyzés küldése

 
Top