Piskótához (25x40 tepsi): 10 tojás,10 ek cukor, 8ek liszt, 2 ek kakaópor,10 ek olaj, fél cs. sütőpor,1 vaníliás cukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot. Belerakjuk a tojás sárgáját és az olajat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, fakanállal elkeverjük. Egy 25x40 tepsi aljába sütőpapírt vágunk és megsütjük 180 fokon, kb 15-20 perc alatt. Tűpróba!
Krém: 2 csomag étcsokis pudingpor,6 dl tej,25 dkg Ráma,25 dkg porcukor,rum vagy rumaroma ízlés szerint.
A pudingport megfőzzük a tejjel cukor nélkül. A Rámát kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük. Rummal vagy rumaromával ízlés szerint ízesítjük.
A tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a rumos-csokis krémmel és hűtőbe tesszük,hogy jól összeérjenek az ízek.
Tetejére: 2 csomag Pennys/Lidl-ös étcsoki,2 ek olaj.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és 2 ek olajjal simára keverjük. Ráöntjük a kakaós lap tetejére és mikor még nem dermed meg teljesen, szépen felszeleteljük. Tetejére pár kocka tejcsokit felmelegítettem mikróban olaj hozzáadása nélkül, zacskóba töltöttem és azzal díszítettem


Megjegyzés küldése

 
Top