A piskótához

  • 3 db tojás (apró, "S"-es méretű)
  • 2 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
  • 2 púpos evőkanál kristálycukor

A krémhez

  • 150 g mascarpone
  • 2 púpos evőkanál mogyorókrém (Nutella)

A bevonáshoz

  • 1 evőkanál mogyorókrém (Nutella)

A díszítéshez

  • 1 kávéskanál kakaópor - holland
  • 1 evőkanál törökmogyoró

Leírás

Kezdő háziasszonyoknak is biztos siker ez a recept, mert könnyű elkészíteni. Az ízére pedig szintén biztos, hogy nem lesz panasz, hiszen ki ne szeretné a Nutellát?! :)

Elkészítés

A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét habbá verjük a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük.
A felvert tojássárgájához adagoljuk a lisztet, és a fehérjehabot, miközben laza mozdulatokkal átkeverjük a tésztaalapot.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 30x21 cm-es tepsibe simítjuk, és 190 C-on kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a piskótát, hogy felvegye a tekercs alakot, így később nem fog elrepedezni.
A mascarponét, és a nutellát összekeverjük.
Megkenjük a krémmel a piskótát, és feltekerjük.
Körbekenjük Nutellával a tekercset
A tetejét pedig megszórjuk kakaóporral, és a tört mogyoróval.
Egy órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megdermedjen, könnyebben szeletelhető legyen.

Megjegyzés küldése

 
Top